Applikasjonsutvikling

Fra idé til verdi

Hva er en app?

Mobilapplikasjon (app, mobilapp, miniprogram) er et dataprogram som kan installeres på smarttelefon, nettbrett eller andre mobile enheter. Programmene kan vanligvis lastes ned fra et nettsted som drives av utvikleren av mobiltelefonoperativsystemet, hvorav de største er Apple App Store og Google Play. Mange apper er tilgjengelig for gratis nedlastning, mens andre kjøpes gjennom den aktuelle nettbutikken. Mange apper har to versjoner, der en må du betale for, mens den andre er gratis – på bekostning at den kommer med reklame og/eller begrensede funksjoner. Dette er en strategi som brukes av noen utviklere for å senke terskelen for å teste ut en applikasjon.

Hva koster en app

En app kan koste fra 10.000 til flere hundre tusen. Det varierer av funksjoner, og tjenester som skal utvikles i appen. Vi har i over 10 år vært med å utvikle apper i Norge, og internasjonalt. Vi har med dette opparbeidet oss kompetanse som gjør at vi vet hva som skal til for å designe, og utvikle en stabil, og brukervennlig app for alle anledninger, og bruksområder.

Hybrid eller Native app?

Innen apputvikling finnes det 2 utviklingsmåter hybrid eller native. Begge formene har sine fordeler, og sine ulemper.

Hybrid app

Dette en en app som er basert på HTML5 den kjøres rett på telefonen. Den har tilgang til kamera, gps sensorer osv. Det er en app som er kompatibel uavhengig av enhet du kjører denne på (android, iphone osv). Fordelen med en hybrid app er at utviklingstiden er kortere, men ulempen er at ytelsen på en hybrid app en tregere.

Native app

Native app er app utviklet basert på programmeringsspråket som matcher operativsystemet. En native app koster mer å utvikle, men har en større ytelse. Den har også mulighet for flere funksjoner tilgjengelig. (Betalingssystemer osv).

Bli kontaktet